Ajankohtaista

Elokuun Satokauden Sankari: HILLA

Tätä kullankeltaista, pehmeän mehevää ja aromaattista suomarjaa kutsutaan hillaksi, lakaksi tai suomuuraimeksi. Hilla on oikea terveyspommi, ja siinä on toiseksi…

Heinäkuun Satokauden Sankari: MANSIKKA

Makeat mansikat ovat joka kesän herkku! Monikäyttöinen mansikka on parhaimmillaan tuoreena, mutta sopii erinomaisesti käytettäväksi jälkiruoissa, leivonnaisissa ja välipaloissa. Mansikassa…

Kesäkuun Satokauden Sankari: VARHAISPERUNA

Varhaisperuna on jokaiselle tuttu ja kovin rakaskin satokauden suosikki. Peruna on monipuolisesti käytetty raaka-aine niin koti- kuin ammattikeittiöissäkin ja myös…

Toukokuun Satokaudensankari: Raparperi

Hienostuneen makuinen raparperi kurttuisine lehtineen löytyy monen kotoa. Tämä talvenkestävä tatarkasvi on parhaimmillaan heti keväällä, mutta sesonki jatkuu pitkälle kesään….

Huhtikuun Satokauden Sankari: PARSA

Arki- ja juhla-aterioiden herkullinen parsa hurmaa maullaan! Parsan sesonkikausi on lyhyt mutta runsas. Valitse ne parsat, jotka ovat paksuja, napakoita…

Maaliskuun Satokauden Sankari: LIME

Happaman raikas limetti tai lime toimii mainiona vaihtoehtona sitruunalle. Tämä vihreä sitrus sisältää runsaasti luustolle hyvää C-vitamiinia ja se sopii…

Helmikuun Satokauden Sankari: BATAATTI

Bataatti on löytänyt tiensä suomalaisiin keittiöihin miedon makean makunsa johdosta. Bataattia voi käyttää ruoanlaitossa perunan tavoin. Bataatteja on usean värisiä,…

Tammikuun Satokauden Sankari: APPELSIINI

Tiesitkö, että mehukkaan raikkaat appelsiinit ovat neljänneksi syödyimpiä hedelmiä Suomessa? Appelsiinit ovat hyviä liharuuissa, salaateissa, mehuissa ja monissa jälkiruoissa. Myös…