Ajankohtaista

Lokakuun Satokauden Sankari: RUUSUKAALI

Ruusukaali Syksy ja talvi ovat ruusukaalin parasta aikaa. Ruusukaalia voi käyttää kokonaisena, pilkottuna tai lehdiksi purettuna. Terveellinen ja nopeasti kypsyvä…

Elokuun Satokauden Sankari: HILLA

Hilla Kullankeltainen, pehmeän mehevä ja aromaattinen suomarja kypsyy heinä-elokuun taitteessa. Rakkaalla marjalla on monta nimeä; Pohjois-Suomessa sitä kutsutaan hillaksi, Itä-Suomessa…

Heinäkuun Satokauden Sankari: MANSIKKA

Mansikka Raikkaat ja makeat mansikat ovat joka kesän herkku! Niillä voi koristella kakkuja, laittaa puuroon, jogurttiin ja syödä sellaisenaan. Tuoreet…

Kesäkuun Satokauden Sankari: VARHAISKAALI

Varhaiskaali Varhaiskaali on maultaan jopa makeaa ja mehukasta, rakenteeltaan puolestaan kevyen rapeaa. Kotimaisen varhaiskaalin kausi alkaa heti kesän alussa ja…

Toukokuun Satokauden Sankari: RAPARPERI

Raparperi Hienostuneen makuinen raparperi kurttuisine lehtineen löytyy monen kotoa. Tämä talvenkestävä tatarkasvi on parhaimmillaan heti keväällä, mutta sesonki jatkuu pitkälle…

Huhtikuun Satokauden Sankari: PARSA

Parsa Arki- ja juhla-aterioiden herkullinen parsa hurmaa maullaan! Parsan sesonkikausi on lyhyt mutta runsas. Valitse ne parsat, jotka ovat paksuja,…

Maaliskuun Satokauden Sankari: MANGO

Mango Eksoottinen mango on todella herkullinen hedelmä. Syöntikypsä mango antaa periksi painettaessa ja leikatessa siitä tihkuu maukasta hedelmämehua. Raaka mango…

Helmikuu Satokauden Sankari: VERIAPPELSIINI

VERIAPPELSIINI Veriappelsiini Taroccoa pidetään maailman parhaana appelsiinina. Tarocco on suosittu lajike ammattilaisten keskuudessa, niin makunsa kuin käsiteltävyytensä ansiosta. Veriappelsiinit ovat…

Tammikuun Satokauden Sankari: PUNAKAALI

PUNAKAALI Tämä kaaliperheen väripilkku maistuu erinomaiselta raakana, keitettynä, haudutettuna, uunissa paahdettuna, marinoituna kuin grillattunakin. Kypsentäessä punakaalin sekaan on hyvä lisätä…