Ajankohtaista

Joulukuun Satokauden Sankari: PUNAJUURI

Mehevän makea punajuuri saa syöjänsä hyvälle mielelle. Punajuuri sisältää aineenvaihduntaa edistävää folaattia, vatsalle hyviä kuituja, kivennäisaineita ja vitamiineja kuten kaliumia,…

Tammikuun Satokauden Sankari: APPELSIINI

Tiesitkö, että mehukkaan raikkaat appelsiinit ovat neljänneksi syödyimpiä hedelmiä Suomessa? Appelsiinit ovat hyviä liharuuissa, salaateissa, mehuissa ja monissa jälkiruoissa. Myös…

Marraskuun Satokauden Sankari: LEHTIKAALI

Lehtikaali röyhelöisessä asussaan maistuu juuri niin hyvältä kuin näyttääkin! Monipuolinen kaalin makuinen kasvis sopii salaatteihin, keittoihin, muhennoksiin ja vaikkapa piirakoihin….

Lokakuun Satokauden Sankari: MUKULASELLERI

Rosoinen mukulaselleri on ekologinen ja monikäyttöinen juureskasvi, jonka maku on vivahteikas ja hienostunut rujosta ulkonäöstään huolimatta. Tuoreena sitä voi syödä…

Elokuun Satokauden Sankari: VADELMA

Tämä punainen, makean makuinen kankailla viihtyvä marja on oikea terveyspommi! Vadelma sisältää muun muassa paljon vatsalle hyviä kuituja, vastustuskykyä lisäävää…

Heinäkuun Satokauden Sankari: MANSIKKA

Makeat mansikat ovat joka kesän herkku! Monikäyttöinen mansikka on parhaimmillaan tuoreena, mutta sopii erinomaisesti käytettäväksi jälkiruoissa, leivonnaisissa ja välipaloissa. Mansikassa…

Mikä on pinnalla vuonna 2019?

Vuoden alussa puhutaan ajankohtaisista trendeistä ja kaivetaan kristallipallo joulukoristeiden alta kun pyritään ennustamaan tulevaa ruokamuotia. Maailman maut kulkeutuvat meillekin hyvin…

Tuottajatarinat: Tyrnävän Mylly

Tyrnävän Mylly on nimensä mukaisesti tyrnäväläinen mylly, joka jalostaa ohraa, kauraa, ruista ja vehnää jauhoiksi, hiutaleiksi, mannoiksi ja ryyneiksi. Myllyn…