Kotimainen omena
Kirpeän raikkaat, makeat ja happamat kotimaiset omenat ovat ehdottomasti joka syksyn herkkuja. Omena sisältää runsaasti kuitua, joka tasoittaa verensokeria ja alentaa kolesterolitasoa.
Ruokiin ja leivoinnaisiin kannattaa valita happamat omenat, sillä ne pehmenevät kypsyessään paremmin kuin makeat. Makeat lajikkeet taas maistuvat parhaimmilta kuorineen syöntyinä. Kotimaisissa omenissa ei käytetä pintakäsittelyaineita, joten pelkkä huuhtelu ennen käyttöä riittää. Hilloissa kannattaa suosia puolikypsiä omenoita hapokkuuden säilymiseksi. Omenat säilytetään ilmavasti viileässä (+1–+2°C) tilassa, jolloin ne säilyvät parista viikosta jopa kuukauteen.
Kesälajikkeita: Valkea kuulas, Pirja, Petteri, Vuokko
Syyslajikkeita: Samo, Sandra, Jaspi, Raike, Atlas, Heta, Nanna, Pekka, Punainen Melba, Summer Red
Talvilajikkeita: Aroma, Lobo, Åkerö, Discovery, Juuso, Konsta, Rubinola, Åkerö Hassel
RAVINTOARVOT | 100 g |
Energia | 36 kcal |
Rasva | 0,1 g |
Sokeri | 7,2 g |
C-vitamiini | 12,0 mg |
Kalium | 5,0 µg |
MUUT SESONKITUOTTEET
KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET
Maalaissalaatti
Tuotenumero: 600579
Pakkaus: 2,9 kg komponenttipakkaus
Pakirsikkatomaatti, pekoni, pikkelöity punasipuli, rucola, perunakuutio ja basilikaöljy.
Puolukka-mascarponerahka
Tuotenumero: 600531
Pakkaus: 2 kg dyno
Maitorahka, vispikerma, puolukka, mascarponejuusto.
Karjalanjuurekset
Tuotenumero: 600688
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Jäävuorisalaatti, rucola, kirsikkatomaatti, uli, porkkana ja lanttu.