SATOKAUDEN SANKARI: KOTIMAINEN OMENA

Kirpeän raikkaat, makeat ja happamat kotimaiset omenat ovat ehdottomasti joka syksyn herkku. Vaikkei omena sisällä juurikaan vitamiineja, siinä on runsaasti kuitua, joka tasoittaa verensokerin heittelyjä ja alentaa veren kolesterolitasoa.

Kotimaisissa omenissa ei käytetä pintakäsittelyaineita vaan omenan oma vahapinta ja huuhtelu riittää. Ruokiin ja leivoinnaisiin kannattaa valita happamat omenat, sillä kypsyessään ne pehmenevät paremmin kuin makeat lajikkeet, jotka ovat parhaimmillaan sellaisenaan syötynä. Hilloihin kannattaa suosia puolikypsiä omenoita, jotta niiden hapokkuus säilyy.

Omenat säilyvät parista viikosta jopa kuukauteen, jos ne säilytetään ilmavasti viileässä (+1–+2°C) tilassa. Kannattaa säilöä vain hyväkuntoisia omenoita, koska vaurioituneet omenat voivat pilata muutkin omenat.

Kesälajikkeita: Valkea kuulas, Pirja, Petteri, Vuokko

Syyslajikkeita: Samo, Sandra, Jaspi, Raike, Atlas, Heta, Nanna, Pekka, Punainen Melba, Summer Red

Talvilajikkeita: Aroma, Lobo, Åkerö, Discovery, Juuso, Konsta, Rubinola, Åkerö Hassel

Ravintoarvot100 g
energia36 kcal
rasva0,1 g
sokeri7,2 g
C-vitamiini12,0 mg
kalium5,0 µg

MUUT SESONKITUOTTEET

PUOLUKKA
KELTAJUURI JA RAITAJUURI
LEHTIKAALI
palster-nakka
latva-artisokka

KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET

Tuotenumero: 6226

Pakkaus: 2,5 kg sanko

Majoneesi, omena, selleri, maapähkinä, ananassäilyke

Tuotenumero: 6898

Pakkaus: 2 kg vuoka

Maitorahka, vispikerma, puolukka, mascarponejuusto

Tuotenumero: 9051

Pakkaus: 2 kg dyno

Kaali, porkkana, puolukka, majoneesi