SATOKAUDEN SANKARI: KOTIMAINEN OMENA

Kirpeän raikkaat, makeat ja happamat kotimaiset omenat ovat ehdottomasti joka syksyn herkkuja. Omena sisältää runsaasti kuitua, joka tasoittaa verensokeria ja alentaa kolesterolitasoa.

Ruokiin ja leivoinnaisiin kannattaa valita happamat omenat, sillä ne pehmenevät kypsyessään paremmin kuin makeat. Makeat lajikkeet taas maistuvat parhaimmilta kuorineen syöntyinä. Kotimaisissa omenissa ei käytetä pintakäsittelyaineita, joten pelkkä huuhtelu ennen käyttöä riittää. Hilloissa kannattaa suosia puolikypsiä omenoita hapokkuuden säilymiseksi. Omenat säilytetään ilmavasti viileässä (+1–+2°C) tilassa, jolloin ne säilyvät parista viikosta jopa kuukauteen.

Kesälajikkeita: Valkea kuulas, Pirja, Petteri, Vuokko

Syyslajikkeita: Samo, Sandra, Jaspi, Raike, Atlas, Heta, Nanna, Pekka, Punainen Melba, Summer Red

Talvilajikkeita: Aroma, Lobo, Åkerö, Discovery, Juuso, Konsta, Rubinola, Åkerö Hassel

Ravintoarvot100 g
energia36 kcal
rasva0,1 g
sokeri7,2 g
C-vitamiini12,0 mg
kalium5,0 µg

MUUT SESONKITUOTTEET

PUOLUKKA
KELTAJUURI JA RAITAJUURI
LEHTIKAALI
palsternakka
kiinankaali

KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET

Maalaissalaatti

Tuotenumero: 600579

Pakkaus: 2,9 kg komponenttipakkaus

Jäävuorisalaatti, jääsalaatti, kananmuna, kirsikkatomaatti, pekoni, pikkelöity punasipuli, rucola, perunakuutio ja basilikaöljy.

Puolukka-mascarponerahka

Tuotenumero: 600531

Pakkaus: 2 kg dyno

Maitorahka, vispikerma, puolukka, mascarponejuusto.

Karjalanjuurekset

Tuotenumero: 600688

Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus

Sipuli, porkkana ja lanttu.