Raparperi
Hienostuneen makuinen raparperi kurttuisine lehtineen löytyy monen kotoa. Tämä talvenkestävä tatarkasvi on parhaimmillaan heti keväällä, mutta sesonki jatkuu pitkälle kesään. Raparperi sisältää paljon lihaksille hyvää kaliumia ja jonkin verran myös kalsiumia.
Käytä raparperista vain varret, koska itse lehdet ovat myrkyllisiä eivätkä saisi olla kosketuksissa ruoan kanssa. Niitä voi tosin käyttää koristeena maljakossa kukkakimppuna. Raparperista saa hyvää piirakkaa, puuroa, mehua ja kiisseliä. Sitä voi myös käyttää grilli- ja kalaruoan kaverina. Mausteista inkivääri, kaneli ja chili tuovat raparperin maun esille.
Paras säilöntätapa raparperille on pakastaminen. Viipaloi varret paloiksi ja laita ne muovipussiin sokerin kanssa. Muuten raparperi viihtyy +2-+5 °C.
RAVINTOARVOT | 100 g |
Energia | 33,7 kcal |
Rasva | 0,1 g |
Sokeri | 5,5 g |
Kuitu | 1,4 g |
Kalium | 320 mg |
Kalsium | 75 mg |
Orgaaniset hapot | 1,6 g |
MUUT SESONKITUOTTEET
KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET
Aurinkosalaatti
Tuotenumero: 600658
Pakkaus: 2 kg dyno
Mandariinisäilyke, kurkku, kaali, tomaatti, jäävuorisalaatti ja appelsiini.
Pikisaaren salaatti
Tuotenumero: 600548
Pakkaus: 2 kg dyno
Kaali, paprikamix ja soija-seesamivinegrette.
Passion-ananasvaahto
Tuotenumero: 600475
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Vispikerma, mascarponejuusto, passionpyree ja ananas. VL, G
Munakoisoviipale
Tuotenumero: 600071
Pakkaus: 1 kg dyno
Munakoiso.
Marmaran kasvislisäke
Tuotenumero: 600569
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Kukkakaali, sokeriherne, neulapapu, punasipuli ja punainen paprika.
Exotic-hedelmäsalaatti
Tuotenumero: 601066
Pakkaus: 2 kg dyno
Appelsiini, viinirypäle, cantaloupemeloni, kiivi ja verigreippi.