SATOKAUDEN SANKARI: VARHAISPERUNA

Varhaisperuna on jokaiselle tuttu ja kovin rakaskin satokauden suosikki. Peruna on monipuolisesti käytetty raaka-aine niin koti- kuin ammattikeittiöissäkin ja myös erityisruokavalioita noudattavien suosiossa. Peruna sisältää C- ja B-vitamiinia, magnesiumia, sinkkiä ja kaliumia. Laaja valikoima erilaisia lajikkeita mahdollistaa perunan käytön niin keitoissa, pannulla, soseena kuin uuniruoissakin.

Raaka peruna tummuu kuorittuna ollessaan ilman kanssa vuorovaikutuksessa, joten kuori perunat juuri ennen kypsentämistä ja aseta ne kylmään veteen odottamaan. Varhaisperunat pitävät +10-+13 °C ja ruokaperunat +4-+6 °C lämpötilasta. Jos perunoita säilyttää liian kylmässä, niiden tärkkelys muuntuu sokeriksi ja perunoista tulee imeliä ja vetisiä. Jos taas on liian lämmintä, perunat alkavat itämään.

Ravintoarvot100 g
energia75 kcal
rasva0,1 g
hiilihydraatit15,5 g
sokeri0,6 g
kuitu1,0 g
B6-vitamiini0,5 mg
C-vitamiini13,0 mg
magnesium20,0 mg
kalium470,0 mg
sinkki0,3 mg

MUUT SESONKITUOTTEET

SIPULINIPPU

PORKKANANIPPU

VARHAISKAALI

KIINANKAALI

MANSIKKA


kasvishovin keittiön SESONKITUOTTEET

AURINKOSALAATTI 2kg

Tuotenumero: 600658
Pakkaus 2kg dyno

Jäävuorisalaatti, mandariinisäilyke, kurkku, kaali, tomaatti ja appelsiini.

NUOTIOSALAATTI 2kg

Tuotenumero: 600561
Pakkaus: 2 kg dyno

Kaali, porkkana, ananassäilyke ja marinadi.

MÖLJÄN KASVISLISÄKE 1kg

Tuotenumero: 600565
Pakkaus: 1kg kalvopakkaus

Sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja purjo.

TZATZIKI 2,5kg

Tuotenumero: 600488
Pakkaus: 2,5 kg sanko

Kermaviili, majoneesi, tuorekurkku ja valkosipuli.