Lähiruoka tarkoittaa Palvelutukku Pohjoiselle paikallisia tuotteita, tuoreutta sekä oman alueen työllistämisen edistämistä. Yhteistyö paikallisten viljelijöiden ja tuottajien kanssa on meille erittäin tärkeää. Lähituottajien myötä pystymme tarjoamaan aitoa, laadukasta ja vastuullisesti tuotettua ruokaa pohjoissuomalaisille ammattikeittiöille.
Chocosomnia
Suklaakonvehdit ja -levyt valmistuvat monivaiheisina taidokkaina käsitöinä ChocoSomniassa. Suklaat sopivat yhtä lailla arjen pieneksi luksukseksi kuin juhlistamaan suurempaakin tärkeää tilaisuutta. …
Tyrnävän mylly
Tyrnävän mylly jalostaa ohraa, ruista, kauraa ja vehnää. Käytetty vilja on pääosin myllyn omalla tilalla kasvatettua. Yrittäjä: Janne Matinlauri Tyrnävällä…
Rönkä
Rönkä on perheyritys, joka haluaa vahvistaa pohjoissuomalaisen lihan hyvää mainetta. Kemissä sijaitsevan päätoimipaikan lisäksi Röngän tiloihin kuuluu Ranualla toimiva poronkäsittelylaitos…
Viskaalin tila ja teurastamo
Viskaalin on Oulun seudulla toimiva lähellä, puhtaasti ja eettisesti tuotettuun lihaan erikoistunut yrityskokonaisuus, johon kuuluvat Viskaalin tila, teurastamo ja lihanjalostamo, tukkumyynti…
Tuorilan Puutarha
Tuorilan Puutarha sijaitsee Pohjanlahden rannalla, Himangalla. Kolmen sukupolven puutarhalla on jo yli 50 vuoden kokemus vihannesviljelystä. Yrittäjä: Timo Tuorila Tällä…
Tervakankaan Peruna
Kotimainen peruna, jos mikä, on lähiruokaa parhaimmillaan. Se on suomalaisille tuttu tuote kotoa, koulusta sekä ravintoloista. Aidoimmillaan peruna on ekologista…
Pulla-Pirtti
Leipomo-konditoria Pulla-Pirtti on oululainen perheyritys, joka aloitti toimintansa vuonna 1958 Oulussa Aleksanterinkadulla. Aivan yrityksen alkutaipaleella Pulla-Pirtissä työskenteli kuusi leipomoalan ammattilaista. Kasvun myötä…
Pekka Vähänen
Ruokaperunan viljelyllä Tyrnävällä on pitkät perinteet. Tyrnävä on muinaista merenpohjaa, joten sen kivettömät hietaiset maat sopivat hyvin perunan viljelyyn. Pitkät kesän…
Mikon Luomuperuna
Peruna-aterian makuun ja onnistumiseen luomuperunalla on suuri vaikutus – kokeilemalla huomaat eron! Mikko ja Lea Karjula viljelevät luonnonmukaisesti eri perunalajikkeita…
Metsäpellon Mansikat
Metsäpellon Mansikat tuottaa tuoretta mansikkaa alkukesästä loppusyksyyn ruokapöytien herkutteluhetkiin, välipalaksi, evääksi, lisukkeeksi, juomiin, ruokiin, leivonnaisiin tai vaikka säilöttäväksi talven varalle. …
Hätälä
Hätälä Oy:n tarina sai alkunsa, kun Juho Isohätälä alkoi myydä kalaa Oulun torilla vuonna 1938. Nykyään Hätälän perheyritys on moderni…
Alamäen vihannes
Salaattien kasvattaminen avomaalla auringonvalossa ja oikeassa mullassa kahden joen välisessä alavassa maassa tuovat niihin kokoa ja makua. Arto Hillilän ja…