SATOKAUDEN SANKARI: LEHTIKAALI

Lehtikaali röyhelöisessä asussaan maistuu juuri niin hyvältä kuin näyttääkin! Monipuolinen kaalin makuinen kasvis sopii salaatteihin, keittoihin, muhennoksiin ja vaikkapa piirakoihin. Siitä voi myös valmistaa pestoa, dippiä ja smoothieta. Lehtiruoti tulee kuitenkin pilkkoa ja esikypsentää ennen sen lisäämistä lämpimään ruokaan.

Lehtikaali sisältää runsaasti C-vitamiinia, kalsiumia ja proteiinia. Sen satokausi on pitkä eikä se säikähdä herkästi viileitäkään ilmoja. Lehtikaali on herkkä etyleenille, joten kannattaa pitää omenat ja tomaatit kaukana!

Ravintoarvot100 g
energia38 kcal
rasva0,8 g
hiilihydraatit1,8 g
sokeri1,6 g
kuitu6,7 g
proteiini2,7 g
C-vitamiini65,8 mg
kalsium240,0 mg

MUUT SESONKITUOTTEET

Keltajuuri ja raitajuuri
Granaatti-omena
Ruusukaali
Maa-artisokka
klementiini

LÄHIALUEEN SESONKITUOTTEET