Heinäkuun Satokauden Sankari: MANSIKKA

Mansikka

Raikkaat ja makeat mansikat ovat joka kesän herkku! Niillä voi koristella kakkuja, laittaa puuroon, jogurttiin ja syödä sellaisenaan. Tuoreet mansikat sopivat loistavasti myös salaatteihin.

Kuumentaessa mansikka kadottaa osan terveellisistä ominaisuuksistaan. Mansikka on yli 90 % vettä ja se sisältää C- vitamiinia, kaliumia, folaattia, vatsaystävällisiä kuituja ja tärkeitä fenoliyhdisteitä. Satokauden ulkopuolella parhaita vaihtoehtoja ovat pakastetut ja kylmäkuivatut mansikat. Mansikat tulisi säilyttää +4-+10 °. Paras tapa pakastaa mansikat, on siivuttaa ne ja pakastaa sokerin kanssa.

RAVINTOARVOT100 g
Energia45 kcal
Rasva0,3 g
Hiilihydraatti7,7 g
Sokeri7,0 g
Kuitu1,9 g
C-vitamiini46,5 mg
Kalium190 mg

MUUT SESONKITUOTTEET

Kukkakaali
parsakaali
Kyssäkaali
avomaan salaatit
Kanttarelli
avomaankurkku

KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET

Marinoitu kukkakaaliraaste

Tuotenumero: 600570
Pakkaus: 1 kg dyno
Kukkakaali, sitruunavinegretti ja persilja.

Kana-juustosalaatti

Tuotenumero: 601670
Pakkaus: 2,4 kg komponentti
Jäävuorisuikale, kotimainen broileri, persikka, paprika ja salaattijuusto.

Tuoresalaatti

Tuotenumero: 600710
Pakkaus: 2 kg dyno
Jäävuorisalaatti, jääsalaatti, roomansalaatti, kurkku ja kirsikkatomaatti.

Marinoitu punasipuli

Tuotenumero: 600080
Pakkaus: 2 kg dyno
Punasipuli ja marinadi.

Marinoitu parsakaali

Tuotenumero: 600556
Pakkaus: 1 kg dyno
Parsakaali ja marinadi.

Asian brassier-wokkisekoitus

Tuotenumero: 600659
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Punainen paprika, vihreä paprika, porkkana, punasipuli ja retikka.