SATOKAUDEN SANKARI: PARSA

Parsa

Arki- ja juhla-aterioiden herkullinen parsa hurmaa maullaan! Parsan sesonkikausi on lyhyt mutta runsas. Valitse ne parsat, jotka ovat paksuja, napakoita ja tuoreita tyvestä latvaan. Parsat kannattaa käyttää lyhyen ajan sisällä huonon säilyvyyden vuoksi.

Parsat toimivat paahdettuna, grillattuna ja tietysti keitettynä. Ennen kypsentämistä parsat tulee pestä ja kuivata, jonka jälkeen puumainen tyvi leikataan pois. Keitettäessä parsat lisätään kiehuvaan veteen. Ne voi keittää nipussa pitkittäin tai pystyssä, jolloin nuput saa jättää veden ulkopuolelle. Parsa on parhaimmillaan al dente. Sen kanssa parhaiten toimii uppomunat, graavilohi ja majoneesipohjaiset kastikkeet.

RAVINTOARVOT100 g
Energia35 kcal
Rasva0,3 g
Sokeri1,9 g
Kuitu2,5 g
A-vitamiini756 mg
C-vitamiini120 mg
Kalium202 mg

MUUT SESONKITUOTTEET

Ananas
Sitruuna
passionhedelmä
Varsiparsakaali

KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET

Asian Brasserie -wokkisekoitus

Tuotenumero: 600659
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Punainen paprika, vihreä paprika, porkkana, punasipuli ja retikka.

Passion-ananasvaahto

Tuotenumero: 600475
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Vispikerma, mascarponejuusto, passionpyree ja ananas. VL, G

Sitruuna-mascarponerahka

Tuotenumero: 600508
Pakkaus: 2 kg dyno
Maitorahka, vispikerma, sitruuna, sokeri, vaniljasokeri ja mascarponejuusto. VL, G

Uunijuurekset

Tuotenumero: 600345
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
PuPorkkana, lanttu ja palsternakka.

Värikäs kasvislisäke

Tuotenumero: 600472
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Bataatti, punainen paprika, keltainen paprika ja kesäkurpitsa.

Budapestin kasvislisäke

Tuotenumero: 600646
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Parsakaali, porkkana, punainen paprika, keltainen paprika ja sokeriherne.