SATOKAUDEN SANKARI: PARSA

Arki- ja juhla-aterioiden herkullinen parsa hurmaa maullaan! Parsan sesonkikausi on lyhyt mutta runsas. Valitse ne parsat, jotka ovat paksuja, napakoita ja tuoreita tyvestä latvaan. Parsat kannattaa käyttää lyhyen ajan sisällä huonon säilyvyyden vuoksi.

Parsat toimivat paahdettuna, grillattuna ja tietysti keitettynä. Ennen kypsentämistä parsat tulee pestä ja kuivata, jonka jälkeen puumainen tyvi leikataan pois. Keitettäessä parsat lisätään kiehuvaan veteen. Ne voi keittää nipussa pitkittäin tai pystyssä, jolloin nuput saa jättää veden ulkopuolelle. Parsa on parhaimmillaan al dente. Sen kanssa parhaiten toimii uppomunat, graavilohi ja majoneesipohjaiset kastikkeet.

Ravintoarvot100 g
energia35 kcal
rasva0,3 g
sokeri1,9 g
kuitu2,5 g
C-vitamiini120,0 mg

MUUT SESONKITUOTTEET

Ananas
Sitruuna
passion-hedelmä
broccoliini

KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET

Tuotenumero: 6182

Pakkaus: 2,5 kg komponenttipakkaus

Broileri, friseesalaatti, punasalaatti, Roomansalaatti, tuore ananas, jalopeno, kirsikkatomaatti

Tuotenumero: 6124

Pakkaus: 2,5 kg komponenttipakkaus

jäävuorisalaatti, jääsalaatti, kirsikkatomaatti, mandariiinisäilyke, ananassäiyke, kurkku

Tuotenumero: 6209

Pakkaus: 2,5 kg komponenttipakkaus

Roomansalaatti, punasalaatti, friseesalaatti, broileri, kurkku, paprika, suolapähkinä, säilykeananas, mozzarellajuusto