SATOKAUDEN SANKARI: APPELSIINI

Tiesitkö, että mehukkaan raikkaat appelsiinit ovat neljänneksi syödyimpiä hedelmiä Suomessa? Appelsiinit ovat hyviä liharuuissa, salaateissa, mehuissa ja monissa jälkiruoissa. Myös appelsiinin kuorta käytetään pieniä määriä mausteena ja koristeena ruoanlaitossa. Toki niitä voi popsia sellaisenaankin ja appelsiinit sisältävätkin rutkasti luustolle hyviä C-vitamiinia ja kalsiumia.

Appelsiini on herkkä etyleenille, minkä takia muun muassa tomaatit omenat ja banaanit kannattaa pitää loitolla. Parhaimpia ovat kokoonsa nähden painavat ja kiinteät appelsiinit. Appelsiini säilyy parhaiten viileässä (+4-+6 °C). Jääkaapissa se säilyy noin kaksi viikkoa ja huoneen lämmössä noin viikon.

Ravintoarvot100 g
energia46 kcal
rasva0,1 g
sokeri8,9 g
kuitu1,2 g
C-vitamiini51 mg
kalsium54 mg

MUUT SESONKITUOTTEET

GREIPPI
klementiini
hunaja-pomelo
Punakaali
Sipuli

KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET

Tuotenumero: 4204

Tuotenumero: 3306

Tuotenumero: 8333

Pakkaus: 2 kg dyno

Appelsiini, viinirypäle, cantaloupemeloni, kiivi ja verigreippi