Tiesitkö, että mehukkaan raikkaat appelsiinit ovat neljänneksi syödyimpiä hedelmiä Suomessa? Appelsiinit ovat hyviä liharuuissa, salaateissa, mehuissa ja monissa jälkiruoissa. Myös appelsiinin kuorta käytetään pieniä määriä mausteena ja koristeena ruoanlaitossa. Toki niitä voi popsia sellaisenaankin ja appelsiinit sisältävätkin rutkasti luustolle hyviä C-vitamiinia ja kalsiumia.
Appelsiini on herkkä etyleenille, minkä takia muun muassa tomaatit omenat ja banaanit kannattaa pitää loitolla. Parhaimpia ovat kokoonsa nähden painavat ja kiinteät appelsiinit. Appelsiini säilyy parhaiten viileässä (+4-+6 °C). Jääkaapissa se säilyy noin kaksi viikkoa ja huoneen lämmössä noin viikon.
Ravintoarvot | 100 g |
energia | 46 kcal |
rasva | 0,1 g |
sokeri | 8,9 g |
kuitu | 1,2 g |
C-vitamiini | 51 mg |
kalsium | 54 mg |
MUUT SESONKITUOTTEET





KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET

Tuotenumero: 4204

Tuotenumero: 3306

Tuotenumero: 8333
Pakkaus: 2 kg dyno
Appelsiini, viinirypäle, cantaloupemeloni, kiivi ja verigreippi