APPELSIINI
Tiesitkö, että mehukkaan raikkaat appelsiinit ovat neljänneksi syödyimpiä hedelmiä Suomessa? Appelsiinit ovat hyviä liharuuissa, salaateissa, mehuissa ja monissa jälkiruoissa. Myös appelsiinin kuorta käytetään pieniä määriä mausteena ja koristeena ruoanlaitossa. Toki niitä voi popsia sellaisenaankin ja appelsiinit sisältävätkin rutkasti luustolle hyviä C-vitamiinia ja kalsiumia.
Appelsiini on herkkä etyleenille, minkä takia muun muassa tomaatit omenat ja banaanit kannattaa pitää loitolla. Parhaimpia ovat kokoonsa nähden painavat ja kiinteät appelsiinit. Appelsiini säilyy parhaiten viileässä (+4-+6 °C). Jääkaapissa se säilyy noin kaksi viikkoa ja huoneen lämmössä noin viikon.
RAVINTOARVOT | 100 g |
Energia | 46 kcal |
Rasva | 0,1 g |
Sokeri | 8,9 g |
Kuitu | 1,2 g |
C-vitamiini | 51 mg |
Kalsium | 54 mg |
MUUT SESONKITUOTTEET
KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET
Appelsiinikuutio
Tuotenumero: 600161
Pakkaus: 1 kg dyno
Appelsiini puolikuu kuorella
Tuotenumero: 600094
Pakkaus: 2 kg dyno
Exotic-hedelmäsalaatti
Tuotenumero: 601066
Pakkaus: 2 kg dyno
Appelsiini, viinirypäle, cantaloupemeloni, kiivi ja verigreippi