Lehtikaali
Lehtikaali röyhelöisessä asussaan maistuu juuri niin hyvältä kuin näyttääkin! Monipuolinen kaalin makuinen kasvis sopii salaatteihin, keittoihin, muhennoksiin ja vaikkapa piirakoihin. Siitä voi myös valmistaa pestoa, dippiä ja smoothieta. Lehtiruoti tulee kuitenkin pilkkoa ja esikypsentää ennen sen lisäämistä lämpimään ruokaan.
Lehtikaali sisältää runsaasti C-vitamiinia, kalsiumia ja proteiinia. Sen satokausi on pitkä eikä se säikähdä herkästi viileitäkään ilmoja. Lehtikaali on herkkä etyleenille, joten kannattaa pitää omenat ja tomaatit kaukana!
RAVINTOARVOT | 100 g |
Energia | 38 kcal |
Rasva | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 1,8 g |
Sokeri | 1,6 g |
Kuitu | 6,7 g |
Proteiini | 2,7 g |
C-vitamiini | 65,8 mg |
Kalsium | 240 mg |
MUUT SESONKITUOTTEET
kasvishovin keittiön SESONKITUOTTEET
Tyrni-mascarponerahka
Tuotenumero: 600489
Pakkaus: 2 kg vuoka
Maitorahka, vispikerma, tyrnimehu, mascarponejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Nuotiosalaatti
Tuotenumero: 600561
Pakkaus: 2 kg dyno
Kaali, porkkana, ananassäilyke ja marinadi.
Kaalifarmarin salaatti
Tuotenumero: 600607
Pakkaus: 2 kg dyno
Retiisi, paprika, kaali, kesäkurpitsa ja Mangoraja-kastike.
Marinoitu kaali-paprikasalaatti
Tuotenumero: 600571
Pakkaus: 2 kg dyno
Kaali, paprika ja marinadi.
Ratatouille III
Tuotenumero: 600668
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Munakoiso, paprika mix, kesäkurpitsa ja punasipuli.
Uunijuurekset
Tuotenumero: 600345
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Porkkana, lanttu ja palsternakka.