SATOKAUDEN SANKARI: LEHTIKAALI

Lehtikaali

Lehtikaali röyhelöisessä asussaan maistuu juuri niin hyvältä kuin näyttääkin! Monipuolinen kaalin makuinen kasvis sopii salaatteihin, keittoihin, muhennoksiin ja vaikkapa piirakoihin. Siitä voi myös valmistaa pestoa, dippiä ja smoothieta. Lehtiruoti tulee kuitenkin pilkkoa ja esikypsentää ennen sen lisäämistä lämpimään ruokaan.

Lehtikaali sisältää runsaasti C-vitamiinia, kalsiumia ja proteiinia. Sen satokausi on pitkä eikä se säikähdä herkästi viileitäkään ilmoja. Lehtikaali on herkkä etyleenille, joten kannattaa pitää omenat ja tomaatit kaukana!

RAVINTOARVOT100 g
Energia38 kcal
Rasva0,8 g
Hiilihydraatit1,8 g
Sokeri1,6 g
Kuitu6,7 g
Proteiini2,7 g
C-vitamiini65,8 mg
Kalsium240 mg

MUUT SESONKITUOTTEET

Keltajuuri ja raitajuuri
Granaatti-omena
Ruusukaali
Maa-artisokka
klementiini

kasvishovin keittiön SESONKITUOTTEET

Tyrni-mascarponerahka

Tuotenumero: 600489
Pakkaus: 2 kg vuoka
Maitorahka, vispikerma, tyrnimehu, mascarponejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

Nuotiosalaatti

Tuotenumero: 600561
Pakkaus: 2 kg dyno
Kaali, porkkana, ananassäilyke ja marinadi.

Kaalifarmarin salaatti

Tuotenumero: 600607
Pakkaus: 2 kg dyno
Retiisi, paprika, kaali, kesäkurpitsa ja Mangoraja-kastike.

Marinoitu kaali-paprikasalaatti

Tuotenumero: 600571
Pakkaus: 2 kg dyno
Kaali, paprika ja marinadi.

Ratatouille III

Tuotenumero: 600668
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Munakoiso, paprika mix, kesäkurpitsa ja punasipuli.

Uunijuurekset

Tuotenumero: 600345
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Porkkana, lanttu ja palsternakka.