Happaman raikas limetti tai lime toimii mainiona vaihtoehtona sitruunalle. Tämä vihreä sitrus sisältää runsaasti luustolle hyvää C-vitamiinia ja se sopii käytettäväksi erilaisten juomien ja kala- tai jälkiruokien kanssa. Myös kuorta voi käyttää mausteena ja koristeena.
Kannattaa valikoida mahdollisimman tummanvihreät hedelmät. Limetin mehu on parhaimmillaan, kun hedelmä on puolikypsä. Limetti viihtyy +5-+10 °C asteessa. Limetti on parhaimman makuinen, kun sitä säilytetään huoneenlämmössä, mutta viileässä se säilyy pidempään.
Ravintoarvot | 100 g |
energia | 32 kcal |
rasva | 2,5 g |
hiilihydraatit | 2,0 g |
sokeri | 1,9 g |
kuitu | 2,8 g |
C-vitamiini | 45 mg |
MUUT SESONKITUOTTEET
KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET
TUORESALAATTI
Tuotenumero: 600710
Pakkaus: 2kg dyno
Jäävuorisalaatti, jääsalaatti, roomansalaatti, kurkku ja kirsikkatomaatti.
LEIPÄJUUSTOSALAATTI
Tuotenumero: 600581
Pakkaus: 2,5kg komponenttipakkaus
Jäävuorisalaatti, jääsalaatti, leipäjuusto, mandariinisäilyke, viinirypäle