SATOKAUDEN SANKARI: MUKULASELLERI

Rosoinen mukulaselleri on ekologinen ja monikäyttöinen juureskasvi, jonka maku on vivahteikas ja hienostunut rujosta ulkonäöstään huolimatta. Tuoreena sitä voi syödä pikkupurtavana tai raasteena, mutta se sopii mainiosti esimerkiksi keittoihin, uunijuurekseksi ja patoihin.

Se sisältää elimistölle tärkeitä hiven- ja kivennäisaineita kuten kaliumia, fosforia ja magnesiumia. Mukulaselleri kannattaa pilkkoa maun säilyttämiseksi juuri ennen käyttöä tai laittaa jo etukäteen pilkotut palaset veteen. Mukulasellerin leikkauspinta tummuu herkästi, mutta muovilla kosteuden haihtuminen voidaan estää. Terve mukula voi säilyä jopa 6–7 kuukautta, jos se säilytetään nollan pinnassa 95–97 % kosteudessa.

Ravintoarvot100 g
energia22,5 kcal
rasva0,1 g
hiilihydraatit1,7 g
sokeri2,5 g
kuitu2,9 g
fosfori58,0 mg
kalium390,0 mg
magnesium8,5 mg

MUUT SESONKITUOTTEET

Päärynä
tyrni
savoijin kaali
kurpitsa
SATSUMA

KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET

Tuotenumero: 6443

Pakkaus: 2 kg vuoka

Maitorahka, vispikerma, tyrnimehu, mascarponejuusto