Tämä punainen, makean makuinen kankailla viihtyvä marja on oikea terveyspommi! Vadelma sisältää muun muassa paljon vatsalle hyviä kuituja, vastustuskykyä lisäävää C-vitamiinia, folaattia ja tärkeitä fenoliyhdisteitä.
Vadelmaa käytetään usein erilaisissa jälkiruoissa kuten kakuissa ja kiisselissä. Kuumennuksessa osa vadelman vitamiineista häviää, mutta kuidut säilyvät. Pakastaminen ja hillon tekeminen ovat oivia säilytystapoja vadelmalle, mutta parhaimmillaan tämäkin marjaherkku on tuoreeltaan napsittuna suoraan suuhun!
Ravintoarvot | 100 g |
energia | 48 kcal |
rasva | 0,8 g |
kuitu | 3,7 |
hiilihydraatit | 5,7 g |
sokeri | 5,3 g |
C-vitamiinia | 20,5 mg |
E-vitamiinia | 0,9 mg |