PUNAKAALI
Tämä kaaliperheen väripilkku maistuu erinomaiselta raakana, keitettynä, haudutettuna, uunissa paahdettuna, marinoituna kuin grillattunakin. Kypsentäessä punakaalin sekaan on hyvä lisätä jotain happoa esim. etikkaa tai sitruunamehua, jotta sen väri säilyy paremmin.
Punakaali sisältää runsaasti monia vitamiineja erityisesti C-vitamiinia sekä paljon folaattia (B9-vit), jonka saanti saattaa osalla suomalaisista jäädä varsin niukaksi. Kotimaisen punakaalin suurin sesonki on syksyllä varsinaisen sesonkikauden jälkeen. Punakaali säilyy pitkään kevääseen kylmässä 2-4 asteessa.
RAVINTOARVOT | 100 g |
Energia | 31 kcal |
Proteiini | 1,4 g |
Sokeri | 3,8 g |
Kuitu | 2,1 g |
C-vitamiini | 57 mg |
Kalsium | 45 mg |
Kalium | 243 mg |
MUUT SESONKITUOTTEET






KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET:

HIETASAAREN SALAATTI
Tuotenumero: 600693
Pakkaus: 2 kg dyno
Punakaali, punajuurisuikale ja vadelmavinegretti.

SITRUUNA-MASCARPONERAHKA
Tuotenumero: 600508
Pakkaus: 2 kg dyno
Maitorahka, vispikerma, sitruuna, mascarponejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

PIKKELÖITY SIPULI
Tuotenumero: 600675
Pakkaus: 2 kg sanko
Keltasipuli, kurpitsa ja pikkelöintiliemi.

EXOTIC-HEDELMÄSALAATTI
Tuotenumero: 601066
Pakkaus: 2 kg dyno
Appelsiini, viinirypäle, cantaloupmeloni, kiivi ja verigreippi.

VÄRIKÄS KASVISLISÄKE
Tuotenumero: 600472
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Bataatti, punainen paprika, keltainen paprika ja kesäkurpitsa.

UUNIJUUREKSET
Tuotenumero: 600345
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Porkkana, lanttu ja palsternakka.