Tammikuun Satokauden Sankari: PUNAKAALI

PUNAKAALI

Tämä kaaliperheen väripilkku maistuu erinomaiselta raakana, keitettynä, haudutettuna, uunissa paahdettuna, marinoituna kuin grillattunakin. Kypsentäessä punakaalin sekaan on hyvä lisätä jotain happoa esim. etikkaa tai sitruunamehua, jotta sen väri säilyy paremmin. 

Punakaali sisältää runsaasti monia vitamiineja erityisesti C-vitamiinia sekä paljon folaattia (B9-vit), jonka saanti saattaa osalla suomalaisista jäädä varsin niukaksi. Kotimaisen punakaalin suurin sesonki on syksyllä varsinaisen sesonkikauden jälkeen. Punakaali säilyy pitkään kevääseen kylmässä 2-4 asteessa.

RAVINTOARVOT100 g
Energia31 kcal
Proteiini1,4 g
Sokeri3,8 g
Kuitu2,1 g
C-vitamiini57 mg
Kalsium45 mg
Kalium243 mg

MUUT SESONKITUOTTEET

appelsiini
salottisipuli
klementiini
maa-artisokka
keltasipuli
hunajapompelo

KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET:

HIETASAAREN SALAATTI
Tuotenumero: 600693
Pakkaus: 2 kg dyno

Punakaali, punajuurisuikale ja vadelmavinegretti.

SITRUUNA-MASCARPONERAHKA
Tuotenumero: 600508
Pakkaus: 2 kg dyno

Maitorahka, vispikerma, sitruuna, mascarponejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

PIKKELÖITY SIPULI
Tuotenumero: 600675
Pakkaus: 2 kg sanko

Keltasipuli, kurpitsa ja pikkelöintiliemi.

EXOTIC-HEDELMÄSALAATTI
Tuotenumero: 601066
Pakkaus: 2 kg dyno

Appelsiini, viinirypäle, cantaloupmeloni, kiivi ja verigreippi.

VÄRIKÄS KASVISLISÄKE
Tuotenumero: 600472
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus

Bataatti, punainen paprika, keltainen paprika ja kesäkurpitsa.

UUNIJUUREKSET
Tuotenumero: 600345
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus

Porkkana, lanttu ja palsternakka.