Mikä on pinnalla vuonna 2019?

Vuoden alussa puhutaan ajankohtaisista trendeistä ja kaivetaan kristallipallo joulukoristeiden alta kun pyritään ennustamaan tulevaa ruokamuotia. Maailman maut kulkeutuvat meillekin hyvin nopeasti digitalisaation ja lisääntyneen matkustelun ansiosta, joten on hyvin tärkeää pysyä ajan hermolla ja pystyä tarjoamaan asiakaskunnan mieltymysten mukaisia makuelämyksiä. Me kurkistimme omaan kristallipalloomme ja seuraavat trendit nostavat jo selvästi päätään myös kotimaassa.

Peruna

Kotimainen peruna koki pienen notkahduksen takavuosien vähähiilihydraattisen ruokavaliotrendin vuoksi, mutta hiilijalanjäljeltään suomalainen peruna on lyömätön hiilihydraatin lähde. Edullinen, korkealuokkainen ja monipuolinen peruna tekee voimakkaan paluun suomalaisten lautasille!

Happamat maut

Kimchi, hapankaali, coleslaw ja muut kasviksista hapattamalla tai säilömällä valmistetut lisukkeet ovat kasvattaneet suosiotaan jo viime vuoden puolella ja voimakkaasti kasvava trendi on niiden valmistaminen itse. Varsinkin itse tehty kimchi on erinomainen tapa erottua massasta! Mikä parasta, näiden lisukkeiden valmistaminen on paitsi helppoa, myös edullista ja raaka-aineet ovat parhaimmillaan peräisin hyvin läheltä.

Bowlit

Aikaisemmassa Pinnalla-sarjassa kerroimmekin jo Buddha bowlin rakennuspalikoista, jotka kootaan nimensä mukaisesti kulhoon tasapainoiseksi kokonaisuudeksi proteiinia, hiilihydraattia, hyviä rasvoja sekä runsaasti kasviksia. Bowl-tyyppinen buffet on helppo ja trendikäs ratkaisu kiireisiin lounasaikoihin!

Kukkakaali

Arkinen kukkakaali koki uuden tulemisen jo viime vuoden puolella, kun kukkakaalipohjainen pizza komeili useiden sosiaalisen median kanavien huippujulkaisuissa. Monipuolisena raaka-aineena siitä on salaattien ja bowlien rakennusaineeksi, samettiseksi pyreeksi ja mm. riisin tai jauhojen korvikkeena esimerkiksi juurikin pizzassa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että vain mielikuvitus on rajana kukkakaalin käyttötavoissa!

Laadukas liha

Kulutustottumusten muuttuessa ja vaihtoehtoisten proteiinin lähteiden saavuttaessa suosiotaan liha pitää silti pintansa. Punaisen lihan suosio on pienoisessa laskussa, mutta lihan kulutusmäärä yksittäistä syöjää kohden on nousussa. Etenkin broilerin lihan menekki kasvaa vuodesta toiseen. Kuluttajien tietoisuuden lisääntyessä, he vaativat lihaltaan enemmän: kaikki ruhonosat hyödynnetään ja paikallisesta lähilihasta ollaan valmiita maksamaan enemmän.

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua trendiraaka-aineiden tai reseptiikan kanssa – autamme mielellämme!