Mehevän makea punajuuri saa syöjänsä hyvälle mielelle. Punajuuri sisältää aineenvaihduntaa edistävää folaattia, vatsalle hyviä kuituja, kivennäisaineita ja vitamiineja kuten kaliumia, natriumia, C-vitamiinia ja E-vitamiinia.
Punajuurta voi paahtaa, keittää, raastaa, soseuttaa, paistaa ja savustaa. Nuoret yksilöt kypsyvät nopeammin kuin vanhemmat. Punajuuri kannattaa keittää kuorineen, ettei sen väri ja ravintoaineet karkaa. Punajuuria on monia eri lajikkeita ja niiden ulkonäkö vaihtelee. Parhaimpia ovat kaikkein kiinteimmät, tumman punaiset ja sileäpintaiset yksilöt. Punajuuret säilyvät hyvin viileässä (+2–+5 °C).
Ravintoarvot | 100 g |
energia | 44,5 kcal |
rasva | 0,1 g |
hiilihydraatit | 8,0 g |
sokeri | 7,9 g |
kuitu | 2,5 g |
C-vitamiini | 3,0 mg |
E-vitamiini | 0,1 mg |
folaatti | 150 mg |
kalium | 320,0 mg |
narium | 18,0 mg |
MUUT SESONKITUOTTEET




KLEMENTIINI

KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET

Tuotenumero: 8196
Pakkaus: 1kg vakuumipakkaus
Punajuuri 100%.

Tuotenumero: 9013
Pakkaus: 2,5 kg sanko
Punajuurisäilyke (80 %), majoneesi

Tuotenumero: 9023
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Porkkana, lanttu, palsternakka

Tuotenumero: 9211
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Sipuli, porkkana, lanttu