SATOKAUDEN SANKARI: PUNAJUURI

Mehevän makea punajuuri saa syöjänsä hyvälle mielelle. Punajuuri sisältää aineenvaihduntaa edistävää folaattia, vatsalle hyviä kuituja, kivennäisaineita ja vitamiineja kuten kaliumia, natriumia, C-vitamiinia ja E-vitamiinia.

Punajuurta voi paahtaa, keittää, raastaa, soseuttaa, paistaa ja savustaa. Nuoret yksilöt kypsyvät nopeammin kuin vanhemmat. Punajuuri kannattaa keittää kuorineen, ettei sen väri ja ravintoaineet karkaa. Punajuuria on monia eri lajikkeita ja niiden ulkonäkö vaihtelee. Parhaimpia ovat kaikkein kiinteimmät, tumman punaiset ja sileäpintaiset yksilöt. Punajuuret säilyvät hyvin viileässä (+2–+5 °C).

Ravintoarvot100 g
energia44,5 kcal
rasva0,1 g
hiilihydraatit8,0 g
sokeri7,9 g
kuitu2,5 g
C-vitamiini3,0 mg
E-vitamiini0,1 mg
folaatti150 mg
kalium320,0 mg
narium18,0 mg

MUUT SESONKITUOTTEET

OMENA
PORKKANA
LANTTU
BRUNO
KLEMENTIINI
MYSKIKURPITSA

KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET

Tuotenumero: 8196

Pakkaus: 1kg vakuumipakkaus

Punajuuri 100%.

Tuotenumero: 9013

Pakkaus: 2,5 kg sanko

Punajuurisäilyke (80 %), majoneesi

Tuotenumero: 9023

Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus

Porkkana, lanttu, palsternakka

Tuotenumero: 9211

Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus

Sipuli, porkkana, lanttu