SATOKAUDEN SANKARI: MANSIKKA

Makeat mansikat ovat joka kesän herkku! Monikäyttöinen mansikka on parhaimmillaan tuoreena, mutta sopii erinomaisesti käytettäväksi jälkiruoissa, leivonnaisissa ja välipaloissa. Mansikassa on yli 90 % vettä ja se sisältää C- vitamiinia, kaliumia, folaattia, vatsaystävällisiä kuituja ja tärkeitä fenoliyhdisteitä. Mansikan satokausi on kesäkuusta syyskuun alkuun. Satokauden ulkopuolella parhaita vaihtoehtoja ovat pakastetut ja kylmäkuivatut mansikat. Mansikat tulisi säilyttää +4-+10 asteessa.

Ravintoarvot100 g
energia45 kcal
rasva0,3 g
hiilihydraatit7,7 g
sokeri7,0 g
kuitu1,9 g
C-vitamiini46,5 mg
kalium190,0 mg

MUUT SESONKITUOTTEET

VARHAISPERUNA
KEVÄTSIPULI
VARHAISKAALI
PARSAKAALI
AVOMAANSALAATIT

kasvishovin keittiön SESONKITUOTTEET

Tuotenumero: 80751
Pakkauskoko: 1kg kalvopakkaus

Tuotenumero: 9232
Pakkauskoko: 1kg kalvopakkaus

Tuotenumero: 9103
Pakkauskoko: 1kg dyno