Hilla
Kullankeltainen, pehmeän mehevä ja aromaattinen suomarja kypsyy heinä-elokuun taitteessa. Rakkaalla marjalla on monta nimeä; Pohjois-Suomessa sitä kutsutaan hillaksi, Itä-Suomessa lakaksi ja Etelä-Suomessa muuraimeksi.
Hillaa käytetään tuoreena juhlapöydän leivonnaisissa ja kakkujen koristeena. Tuoreena käyttämisen ohella hillasta valmistetaan muun muassa hilloa, mehua, likööriä, marmeladeja ja erilaisia jälkiruokia. Hillaa on syöty perinteisesti leipäjuuston kera jo pitkään, mutta se sopii antamaan makua myös erilaisiin ruokaisiin juustosalaatteihin.
Hilla on oikea terveyspommi, ja siinä on toiseksi eniten C-vitamiinia kaikista kotimaisista marjoista. Hilla säilyy erittäin hyvin pakastettuna niin värinsä kuin makunsa puolesta.
RAVINTOARVOT | 100 g |
Energia | 55 kcal |
Rasva | 1,1 g |
Hiilihydraatti | 6,8 g |
Sokeri | 5,8 g |
Kuitu | 6,3 g |
C-vitamiini | 61 mg |
E-vitamiini | 3 mg |
A-vitamiini | 14,4 µg |
Kalium | 170 mg |
MUUT SESONKITUOTTEET



KASVISHOVIN KEITTIÖN SESONKITUOTTEET

Budapestin kasvislisäke
Tuotenumero: 600646
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Parsakaali, porkkana, punainen paprika, keltainen paprika ja sokeriherne.

Kanarian kasvislisäke
Tuotenumero: 600599
Pakkaus: 1 kg kalvopakkaus
Kukkakaali, parsakaali, punasipuli, kesäkurpitsa ja punainen paprika.

Vuohenjuustosalaatti
Tuotenumero: 600474
Pakkaus: 2,4kg komponenttipakkaus
Jäävuorisalaatti, rucola, kirsikkatomaatti, cantaloupemeloni, suolapähkinä ja vuohenjuusto.

Marinoitu kukkakaali
Tuotenumero: 600584
Pakkaus: 1 kg dyno
Kukkakaali ja marinadi.

Marinoitu parsakaali
Tuotenumero: 600556
Pakkaus: 1 kg dyno
Parsakaali ja marinadi.

Passion-ananasvaahto
Tuotenumero: 601365
Pakkaus: 2kg dyno
Vispikerma, mascarponejuusto, passion pyree, ananas.